Sådan vælger du en sofa del 1

Sofaen er ofte det mest anvendte møbel i hjemmet. Sofaen afspejler ofte, hvem vi er. Her synker vi ned efter en lang dag på arbejdet eller i skolen - for at have hyggeaften, kvalitetstid med familie og venner eller for at tage en kort lur. En sofa er ofte en investering, hvor komfort og form skal vare i mange år. Det er derfor vigtigt at vælge en sofa af høj kvalitet.

Vi hos Tibergs Møbler tilbyder et bredt udvalg af kvalitetssofaer til enhver smag. Køb din sofa i vores butik i Göteborg eller online. I Göteborg-butikken kan du prøve at sidde i et nøje udvalgt sortiment fra forskellige kendte mærker. Her er der mulighed for at bladre igennem stof- og læderprøver for at finde din favorit. Vores personale er til stede for at hjælpe dig.

Vores webshop er altid åben. Her stræber vi efter at tilbyde et bredt udvalg med unikke valgmuligheder. Hos os får du tips og råd om, hvordan du vælger den rigtige sofa til dig og dit hjem. Vi tilbyder også stof- og læderprøver, der sendes til din hjemmeadresse, så du kan føle dig sikker i dit valg.

Hvilken sofa-model passer til dig?

Vi ved, hvor vigtigt det er at vælge den rigtige sofa. Derfor er det godt at vide, hvordan sofaen skal bruges, hvilken størrelse den må have, og hvilken stil der ønskes. Med vores brede viden kan vi hjælpe dig med at finde den sofa-model, der passer til dig og dit hjem. Sofaen skal afspejle dig, din livsstil og selvfølgelig din smag. Sofaer tilbydes i flere forskellige modeller - derfor har vi her sammenfattet de mest almindelige modeller og deres egenskaber.

Lige sofa

De fleste sofaer sælges som lige 2-personers, 3-personers eller 4-personers sofa. Modellen er klassisk og passer ind i de fleste hjem og indretningsstile. Her er størrelsen grundlaget for, hvor mange siddepladser sofaen rummer. En lige sofa er et sikkert valg, hvis du har begrænset plads og ikke vil have, at møblet fylder for meget. Med en lige sofa skabes også flere muligheder for at eksperimentere med forskellige sofaborde og lænestole. Da sofaen er lige, er du ikke lige så begrænset af sofaens form og størrelse. Her kan forskellige kombinationer af sofa-arrangementer skabe den hyggelige følelse, du stræber efter. Måske foretrækker du en sofa med en eller to lænestole overfor eller et langt og smalt sofabord, der understøtter det lige formsprog. Her er det kun kreativiteten, der sætter grænserne.

En lige sofa kan med fordel suppleres med en fodskammel eller skammel i samme serie. Skamlen kan bruges som en forlængelse af sofaen og omdanne sofaen til en chaiselongsofa. Skamlen kan også bruges som en ekstra siddeplads efter behov.

Se alle lige sofaer →

Maxx_Br_broderna_anderssons_14-web.jpgBillede: Maxx sofa fra Bröderna Anderssons

Billede: Julia sofa fra Sits

Buet sofa

En buet sofa er en social sofa, der skaber en indbydende følelse med sin form. Med bløde og organiske linjer kan en buet sofa bidrage til en fredfyldt og hyggelig indendørs atmosfære. Sofaen optager som regel lidt mere plads end en lige sofa, men bidrager til en eksklusiv og generøs følelse. Buede sofaer tilbydes normalt i størrelserne 3-personers og 4-personers, hvor der er masser af plads til hyggelige hjemmeaftener. En buet sofa kan med fordel placeres i midten af rummet med synligt ryglæn. To buede sofaer, der er placeret overfor hinanden, kan skabe et rum inde i rummet. Sofaernes form bliver på en meget smagfuld måde en naturlig indramning af en sofagruppe.

Se alle buede sofaer →

Chaiselongsofaer

En chaiselongsofa er et fremragende alternativ for dig, der ønsker en sofa, der både er behagelig at sidde og ligge i. Chaiselongsofaer består normalt af en lige sofa-modul og en dybere chaiselong-modul. Chaiselongen kan placeres enten på højre eller venstre side, og soffens to korte sider er dækket af hver sin armlæn. En chaiselongsofa er en perfekt sofa til hele familien. Her er masser af plads, der skaber en indbydende og åben følelse i rummet. En chaiselong er også meget pladsbesparende og skaber mange siddepladser på en lille plads.

Se alle chaiselongsofaer →

Billede: Britt chaiselongsofa fra Sits


Billede: Nordic hjørnesofa fr Vilmers 

Hjørnesofaer

Hjørnesofaen er en klassisk model, der aldrig går af mode. En hjørnesofa er den sofa-model, der udnytter pladsen bedst og skaber flest siddepladser, hvor ingen gulvplads går til spilde. Sofaen er ofte bygbar og kan vælges i forskellige størrelser for at passe til dit hjem. Uanset om du søger en lille eller stor hjørnesofa, tilbydes muligheden for at kombinere sofaen efter egne ønsker og plads. En hjørnesofa kan ikke sjældent vælges med chaiselong eller åben ende for et mere livligt indtryk. Ikke mindst er en hjørnesofa et generøst og indbydende sidde-møbel, der bidrager til et hyggeligt hjem.

Se alle hjørnesofaer → 

Vælg sofa efter din livsstil

En sofa bør afspejle sin bruger og dennes livsstil. Hvis filmaftener og hyggeaftener er i fokus, er en loungesofa med større sidde-dybde ofte en favorit. Den generøse sidde-dybde gør, at man virkelig kan krølle sig sammen i sofaen blandt puder og pleider. En perfekt tv-sofa! Modellerne har ofte en blødere siddekomfort, som skaber en omfavnende høj komfort. Fordelen ved dybe sofaer er også, at de fungerer perfekt som ekstra soveplads.

Ønsker du en fin sofa til kaffeselskabet, er en mindre og mere siddevenlig sofa at foretrække. Her kan man sidde solidt og bekvemt uden at spilde en dråbe. Disse sofaer har ofte en lidt hårdere polstring, som bidrager til sofaens stabilitet og vedvarende form.

Hvis du er høj, kan en sofa med en højere ryg øge komforten. Mærk efter om sædet er tilstrækkeligt dybt eller lavt, og at ryggens højde giver dig en behagelig siddestilling og komfort. Børn og kæledyr er også et aspekt at forholde sig til, når man vælger en sofa.

VIGTIGT! Føl dig hjemme, når du prøvesidder forskellige sofaer i vores butik. Tag dine sko og jakke af, når du prøvesidder, og læn dig tilbage, hvis det er sådan, du bruger sofaen i dit hjem.