Spiseplads

Spisepladsen er et centralt punkt i hjemmet, hvor vi bruger meget tid sammen. Her samles vi for at være sammen, nyde måltider, lave lektier, arbejde, bage og spille brætspil. Spisebordet spiller en stor rolle for vores sociale liv og er så meget mere end bare et bord. En spisegruppe med bord og stole bidrager til rummets stemning og helhedsindtryk. Her skabes minder for livet. Vælg derfor dit spisebord med omhu.

Her kan du læse mere om, hvordan du vælger spisegruppe og hvad der er godt at tænke på.
 

Vi hjælper dig med din spisepladsdrøm, uanset om det er et stort eller lille spisebord, træ eller sten - kombinationerne er uendelige.

Design dit eget spisebord efter dine ønsker. Prøv design-konfiguratoren, som du finder under flere borde, med masser af muligheder!

Forskellige typer af spiseborde

I dag findes der et væld af forskellige former for spiseborde. Hvilken type bord der vælges afhænger af, hvor stort rummet er, hvordan væggene er placeret og selvfølgelig hvad du har af egne ønsker. Uanset hvilket spisebord du ønsker, vil det altid betale sig i det lange løb at vælge møbler af høj kvalitet.

 

Rundt spisebord

Et rundt spisebord skaber en social og indbydende spisegruppe. Fordelen ved et rundt spisebord er, at alle, der sidder rundt om bordet, kan se hinanden. Her dannes et dejligt fællesskab, hvor alle inviteres ind i samtalen. Et rundt spisebord kan desuden blødgøre og skabe harmoni i et kantet rum. De afrundede former bidrager til et mere organisk formsprog, der føles mere naturligt for øjet. Vær opmærksom på, at et rundt spisebord fylder mere plads i et rum, og jo større diameter du vælger, jo længere bliver afstanden tværs over spisebordet. Til et rundt spisebord regner man normalt med, at en siddeplads kræver cirka 70 centimeter af bordets omkreds.

Et stort antal runde spiseborde kan suppleres med tillægsplader, der placeres i midten af bordet. På denne måde kan et rundt bord blive ovalt, hvilket stadig bevarer den sociale følelse og passer perfekt til større middagsselskaber. Sørg for, at dine stole passer til bordet, og at der ikke er nogen bordben i vejen. Et søjlebord har kun ét centralt ben og kan derfor rumme flere stole.


Se alle runde borde →

 

Rektangulært spisebord

Rektangulære spiseborde er nemme at placere, da de kan møbleres efter rummets vægge. I disse tilfælde skaber symmetrien en stilren fornemmelse, hvor det lige udtryk bliver en rød tråd. Visuelt kan en sådan indretning opfattes som streng og hård. Derfor føles det mere naturligt for øjet at tilføje bløde og organiske former som en spisestol med afrundet ryg eller runde bordbrikker.

Et rektangulært spisebord fylder mindre plads i et rum I modsætning til et rundt bord. Hvis du ønsker tillægsplader til bordet, findes dette næsten altid som tilvalg, så du kan få plads til familie og venner på besøg. Nogle rektangulære spiseborde har delt bordplade og kan så forlænges med tillægsplader, og afhængigt af modellen kan tillægspladerne opbevares enten i bordet eller ved siden af.

Se rektangulære borde → 

Ovalt spisebord

Et ovalt spisebord er et fremragende valg for dig, der ønsker et socialt bord med plads til mange siddepladser. Den ovale form gør, at man både kan bruge de generøse langsider samtidig med, at alle ved bordet kan se hinanden og samtale. Oftest bidrager den organiske form til at skabe harmoni for øjet og et mere indbydende helhedsindtryk. Ovale spiseborde findes i forskellige størrelser og udformninger. Oftest kan de også forlænges med tillægsplader, der placeres i midten af bordet. Afhængigt af modellen kan tillægspladerne opbevares enten i bordet eller ved siden af. Fælles for alle ovale borde er, at de skaber en imødekommende atmosfære, hvor mange kan få plads ved behov.

Se ovale borde →

 

Barbord

Barbordet er et praktisk bord, der ikke nødvendigvis kun behøver at blive brugt ved måltider. Et barbord er fremragende som ekstra arbejdsflade eller køkkenø i fx. et lille køkken. Her kan man afslappet være sammen, og med et par komfortable barstole bliver barbordet en favoritplads i hjemmet. Et barbord plejer at være cirka 90 centimeter højt, og så passer barstole med en siddehøjde på 65 centimeter perfekt.

Se alle barborde →


 

Klapbord

Et klapbord passer perfekt som køkkenbord, fordi det er fleksibelt og kan tilpasses efter behov. Bordet sparer plads og kan bruges både i små og store køkkener. Et slagbord har klapper på begge sider og er perfekt som festbord eller midlertidigt bord.

Se alle klapborde →


Vælg de rigtige stole til dit spisebord

Der er egentlig ikke noget rigtigt eller forkert, når det kommer til at kombinere spisebord og stole. Det vigtigste er, at du selv trives med din spisegruppe. Når du vælger spisestol, er det godt at sikre, at stolen kan skubbes ind under bordpladen. Her kan man ikke tage hensyn til bordhøjden, da pladen i sig selv har en vis tykkelse. Måske har bordet en sarg, der skal tages højde for, eller at stolene med armlæn har høje armlæn. Hvis du er usikker på hvilken type stol, der passer til dit bord, kan følgende retningslinjer måske være en hjælp.
 


 

Den klassiske pindestol passer perfekt som køkkenstol i både små og store køkkener. En pindestol er ofte let og uden armlæn, hvilket gør den nem at placere, da den ikke behøver at tage hensyn til bordpladens kanter og nemt kan kombineres med forskellige køkkenborde. Ønsker du en mere hyggelig stol til stuen eller spisestuen, er en polstret stofstol eller læderstol måske det rigtige for dig. I vores sortiment finder du et bredt udvalg af spisestole med høj kvalitet og komfort, perfekt til lange middage med nære og kære.

Se alle stole →